Честит 8 март, дами!

08 Мар 2019
Снимка: © СУ “Христо Ботев“

Днес отбелязваме Международния ден на жената.

 На днешния 8 март отбелязваме Международния ден на жената. Празникът е започнал като политическо събитие, като води началото си от Ню Йорк и е свързан с битката на жените работнички за равни права и равностойно заплащане.
Днес датата е свързвана преди всичко с най-светлия женски празник, когато мъжете засвидетелстват уважението си към дамите около себе си, а децата с благоволение изричат: “Благодаря ти, мамо!”.

По повод празника в учителската стая на СУ "Христо Ботев" - град Глоджево, ученици от 3 клас представиха пред преподавателите едно, пълно с изненади тържество, посветено на ''Денят на жената''. То бе подготвено от преподавателите г-жа И.Тодорова, г-жа С.Чакърова, г-жа С.Юмерова и г-жа С.Абтишева. Програмата беше разнообразна и включваше стихове и песни.

 8 март - Денят на жената Като начало програмата започна с приветствие и кратко въведение от страна на директора на училището г-н Алеко Алеков:

" Скъпи колежки,

Днес е един прекрасен ден, в който трябва да се поздравим за нашата съвместна работа по повод празника - 8 март. Нека този забележителен ден ви зарадва с пожелание за много здраве и прекрасни мигове помежду ни, които да ни донесат още по-голяма сплотеност в името на нашето модерно и съвременно училище, както и в общата ни отговорност за израстване на децата ни!

На тази дата, посветена на вас, жени, се прекланям пред вашата сила, ерудиция, пред вашето умение да се справяте с трудностите, които срещате:

Никога не позволявайте да ви сломят и бъдете винаги така силни, одухотворени и борбени! Бъдете щастливи!"

Последваха вълнуващи изпълнения на песни за мама, стихчета произнесени от децата с много старание и вдъхновение. Литературно-музикалната програмата завърши с поднасяне на цветя и саморъчно направени картички от децата с пожелания послучай празника.

Оценете
(3 гласа)
Super User

Понякога мечтите стават реалност...

Уеб сайт: www.glodjevo.com

Контакти

logosu

СУ ''Хр. Ботев'' България
гр.Глоджево
ул. Д.Благоев 38
тел./факс 0879852595

поща: info-1803005@edu.mon.bg

 

Популярни теми

Последни новини