Удължава се ваканцията на учениците до 1 март 2018 година

28 Фев 2018
Снимка: © СУ “Христо Ботев“

Във връзка с влошената зимна обстановка – критично ниски температури, съчетани със силен вятър, снегонавявания и преспи, ваканцията на всички ученици се удължава до 1 март 2018 год. (четвъртък) включително.

Кметът на Община Ветово - инж. Георги Георгиев също е издал заповед за обявяване на 1 март 2018 год. за неучебен ден за учениците от I до XII клас и за децата от подготвителна група. Като мотиви за спиране на учебния процес, освен изброените по-горе фактори, кметът на Община Ветово посочва и невъзможността на отоплителните инсталации в учебните заведения да постигнат необходимите температури за нормално и безопасно пребиваване в помещенията, както и предприемането на мерки, целящи обезпечаване на здравето и живота на децата и учениците при екстремните атмосферни условия.

По информация на Регионалното управление на образованието в Русе, се очаква министърът на образованието Красимир Вълчев да се произнесе по предложението на кметовете на общини за удължаване на ваканцията до 2 март 2018 г. (петък) включително, което своевременно ще бъде сведено до знанието на всички директори на училища в региона.

За актуална информация следете редовно сайта на СУ „Христо Ботев” !

                                                                                                                                                    От Ръководството !

Оценете
(4 гласа)

Контакти

logosu

СУ ''Хр. Ботев'' България
гр.Глоджево
ул. Д.Благоев 38
тел./факс 0879852595

поща: info-1803005@edu.mon.bg

 

Популярни теми

Последни новини