Днес отбелязваме Деня на народните будители

1 ноември – Деня на народните будители Снимка: © СУ “Христо Ботев“

Днес отбелязваме Деня на народните будители - празникът, на който почитаме просветителите, книжовниците и революционерите, изградили националното самосъзнание и ценности на българската нация.

'' - От името на ръководството на СУ ''Христо Ботев'' - град Глоджево  и лично от мое име, приемете най-сърдечни и искрени поздрави по повод 1 ноември – Деня на народните будители!

На тази дата изразяваме почитта си към създателите и пазителите на българската духовна култура и традиции, пред тези, които събуждат българското самосъзнание. С тяхна помощ нашият народ е запазил вярата си в непреходните ценности, в морала и добродетелите, съхранили ни през вековете като нация.

Вярвам, че делото на тези бележити българи ще пребъде, както и вечно ще живее неизменият стремеж към знания и вяра.

Изразявам дълбокото си уважение към днешните хиляди просветни и културни дейци, преподаватели и учители, радеещи за българското слово и дух. Сигурен съм, че и занапред ще продължавате с чувство на отгорност да изпълнявате мисията си, ще бъдете достойни и горди наследници на завещаното от нашите предци, ще възпитавате младите в любов към знанието.

В този светъл празник Ви пожелавам здраве и много нови успехи по пътя на просветата. Бъдете все така верни на ценностите и идеалите на народните будители, нека начинанията Ви служат за пример, както на сегашното, така и на бъдещите поколения.''

Честит празник!

директор на СУ ''Христо Ботев'' - град Глоджево - А.Алеков

Оценете
(2 гласа)
Super User

Понякога мечтите стават реалност...

Уеб сайт: www.glodjevo.com

Контакти

logosu

СУ ''Хр. Ботев'' България
гр.Глоджево
ул. Д.Благоев 38
тел./факс 0879852595

поща: info-1803005@edu.mon.bg

 

Популярни теми

Последни новини