Ден на розовата фланелка

09 Мар 2018
Снимка: © СУ “Христо Ботев“

През последните месеци много се говори за насилие

- насилието в детските градини, насилието в училище, домашното насилие, насилието по улиците, в интернет, по телевизията … Темата е не само важна, но чувствителна за повечето хора и болезнена за много от тях. Това е особено валидно, когато става дума за деца.

Ден на розовата фланелка В последната сряда на февруари всяка година милиони ученици в десетки страни се обличат в розово за да кажат Не на насилието в училище! Тази традиция започва когато ученик в девети клас в едно канадско училище отива на откриването на учебната година в розово поло и някои по-големи ученици го обиждат и тормозят. На следващия ден двама негови приятели купуват и раздават на съучениците си 50 розови тениски в знак на солидарност и подкрепа. От тогава последната сряда на февруари е Ден за борба с тормоза в училище или Ден на розовата фланелка.

 

 

 Ден на розовата фланелка

 

За поредна година ние от СУ ''Христо Ботев'' - град Глоджево насърчаваме колеги и партньори, специалисти и родители, да се включат и подкрепят децата си в отбелязването на деня срещу насилието в училище.

Оценете
(3 гласа)
Super User

Понякога мечтите стават реалност...

Уеб сайт: www.glodjevo.com

Контакти

logosu

СУ ''Хр. Ботев'' България
гр.Глоджево
ул. Д.Благоев 38
тел./факс 0879852595

поща: info-1803005@edu.mon.bg

 

Популярни теми

Последни новини