Конкурс за снимка на тема „Културното наследство на мой роден край“

28 Мар 2018
„Културното наследство на мой роден край“ Снимка: © СУ “Христо Ботев“

2018 година е Европейска година на културното наследство.

Затова Областният информационен център – Русе обяви конкурс за снимка сред учениците от 8 до 12 клас на училищата в Русе и областта на тема „Културното наследство на моя роден край“.

Целта на Европейската година на културното наследство е да насърчи повече хора да откриват и изучават многообразните културни, исторически и природни ценности на Европа, да ги популяризират и опазват, като по този начин се засили чувството на принадлежност към общото европейско семейство. Споделяйки тази кауза, Областният информационен център – Русе смята, че конкурсът ще стимулира учениците да опознаят културното наследство на Русе и региона и ще ги мотивира да снимат по свой избор и преценка някой от неговите най-добри и интересни образци. Фокусираме се към местното културно наследство, защото вярваме в мотото на ЕС – „Единни в многообразието“.

С голям ентусиазъм се включиха и учениците от СУ "Христо Ботев" град Глоджево.  Като най-активни бяха Есра Белбер от X клас, Нилгюн Бекирходжева от IX клас, Емир Махмуд от IX клас и Адем Сейдолски от VIII клас. Всеки ученик се представи с индивидуална снимка, подбрана старателно от многото заснети. Снимката задължително трябваше да бъде придружена от обяснителен текст, съдържащ не повече от 90 думи, който да дава ясна и точна информация за заснетия обект, времето на неговото създаване, автор, къде се съхранява или къде може да се види. Тя трябваше да отрази индивидуалния поглед на автора към заснетото културно наследство на град Глоджево.

Сигурни сме, че младите хора ще успеят да ни покажат своя поглед към разнообразните материални и нематериални ценности, съхранени в родното ни Глоджево.

Оценете
(4 гласа)
Super User

Понякога мечтите стават реалност...

Уеб сайт: www.glodjevo.com

Контакти

logosu

СУ ''Хр. Ботев'' България
гр.Глоджево
ул. Д.Благоев 38
тел./факс 0879852595

поща: info-1803005@edu.mon.bg

 

Популярни теми

Последни новини