Ден на розовата фланелка 2019 Избрана

Ден на розовата фланелка 2019

На 27.02.2019 г. в СУ ''Христо Ботев'' - град Глоджево бе проведена инициатива, посветена на ''Денят на розовата фланелка'' и борбата срещу насилието в училище. Инициативата започна с призив към всички да бъдат в розово. Участие взеха всички ученици, като изготвиха постер и раздадоха хартиени тениски с призив: ''Кажи НЕ на тормоза в училище!''. Розови балони полетяха във въздуха като символ на несъгласие с агресията.

Ден на ''Розовата фланелка'' Всичко започва в Канада като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в провинция Нова Скотия. Събитието е организирано от двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс. При откриването на учебната година през септември 2007 г. в тяхното училище, група по-големи ученици се подиграват и тормозят деветокласник, дошъл на училище облечен с розово поло, докарвайки го до плач. На следващия ден двете момчета решават да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозения техен съученик.

Отбелязването на Деня на розовата фланелка ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН.

Национална кампания „Да бъдеш Баща“ и проекта „Ключ към училище без страх“ се обединиха с идеята да поканим децата да се обърнат към най-важните за тях мъже – бащи, дядовци, батковци, чичовци, вуйчовци и др., за да поговорят с тях по някои важни въпроси, свързани с агресията и тормоза. Ще се радваме да станете част от кампанията и да подкрепите децата в обсъждането и обмислянето на въпросите, свързани с агресията и общуването помежду им, с родителите им и с Вас.
Каним всички ученици, учители и родители да отбележат Деня на розовата фланелка по свой собствен начин и да го споделят на платформата на събитието във фейсбук.

 НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ

 

Оценете
(4 гласа)
Super User

Понякога мечтите стават реалност...

Уеб сайт: www.glodjevo.com
Още в тази категория: « Честита Баба Марта! 3 март »

Контакти

logosu

СУ ''Хр. Ботев'' България
гр.Глоджево
ул. Д.Благоев 38
тел./факс 0879852595

поща: info-1803005@edu.mon.bg

 

Популярни теми

Последни новини