21 март – Световен ден на поезията Избрана

21 Мар 2019
Световен ден на поезията Снимка: © СУ “Христо Ботев“

В СУ ''Христо Ботев'' - град Глоджево Денят на поезията бе отбелязан с радио програма и постери, които напомниха на всички, че поезията е част от живота ни и чрез нея можем да направим света по-добър.

Инициативата за празнуването на този ден датира от 21 март 1999г. Решението да се посвети този ден на поезията е взето на Генералната конференция на ООН по въпросите на образованието, науката и културата, проведена в Париж. Целта на този празник е да популяризира четенето, писането и публикуването на поезия в света и, както пише в декларацията на ЮНЕСКО, ''да даде признание и сила на националните, регионалните и интернационалните организации за поезия''. Ако всеки опита, може и да открие, че в писаното поетично слово, в произнесените строфи се крие шансът да погледнеш на живота и на света от друга перспектива, различна от традиционното, от ежедневното, от масовото.

Не забравяйте, че всеки е сам поет на своя път, на своите мечти, на своя живот.
Създайте своя приказен свят!

Част от емоционалния рецитал в изпълнение на ученици от 12 клас при СУ ''Христо Ботев''  - град Глоджево може да прослушате от тук:

 

Оценете
(7 гласа)
Super User

Понякога мечтите стават реалност...

Уеб сайт: www.glodjevo.com

Контакти

logosu

СУ ''Хр. Ботев'' България
гр.Глоджево
ул. Д.Благоев 38
тел./факс 0879852595

поща: info-1803005@edu.mon.bg

 

Популярни теми

Последни новини