Национална седмица на четенето

14 Дек 2017
Национална седмица на четенето текст: Елнар Солакова и Севинч Юмерова
Обявената в дните от 11 до 15 декември 2017 година Национална седмица на четенето се превърна в празник на книгата и литературните герои в СУ „Христо Ботев” - град Глоджево.
Посещение на библиотеката
 
Тя е част от националния план на МОН за изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността, образователните потребности сред учащите и засилване на интереса към печатната книга.
Във фоайето на училището беше подредено информационно табло, относно ползите от четенето на книги.
Учениците от II а клас при СУ " Христо Ботев" - гр. Глоджево се включиха в седмицата на четенето с различни инициативи, първата от които беше посещението на училищната библиотека. Библиотекарят Тюркян Камбешева приветства малчуганите, които не скриха задоволството и вълнението си от тази среща. Децата отговориха на кратки въпроси, свързани с четенето и книгите. Участие в седмицата на четенето взе и Елнар Солак - учител по БЕЛ при СУ "Христо Ботев", която ги запозна с писателя Валери Петров и неговата "Бяла приказка". В резултат на проведените дейности учениците бяха ентусиазирани, вдъхновени и мотивирани да се запознаят с нови и нови литературни произведения. Второкласниците получиха и подаръци - малки книжки с приказки, от които четоха на учениците в Подготвителна група. Седмица на четенето

 

 
 
Оценете
(6 гласа)
Super User

Понякога мечтите стават реалност...

Уеб сайт: www.glodjevo.com

Контакти

logosu

СУ ''Хр. Ботев'' България
гр.Глоджево
ул. Д.Благоев 38
тел./факс 0879852595

поща: info-1803005@edu.mon.bg

 

Популярни теми

Последни новини