3-ти март - Патронен празник на училището Избрана

На 3-ти март СУ "Христо Ботев" отбеляза своя Патронен празник, който по традиция всяка година се превръща в едно от най-значимите събития за учебното заведение.

 Официалната част на тържеството започна с кратка церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметника на патрона Христо Ботев. В знак на признателност венци и цветя бяха поднесени от името на учениците, от името на учителите и служителите в СУ "Христо Ботев", както и от името на Общинска администрация във Ветово. С минута мълчание бе отдадена почит към паметта на героите, загинали за свободата на България.

Под звуците на "Тих бял Дунав" ученици и гости посрещнаха на крака училищното знаме, след което беше изслушан и химнът на Република България. Тържеството, посветено на националния празник 3-ти март и на патронния празник на училището беше открито от г-н Дж.Ибошев – пом. директор.

Слово изнесе директорът на учебното заведение г-н Алеко Алеков, който подчерта, "че 3-ти март сияе в мислите и сърцата на всеки от нас с непомръкваща слава, събрал в себе си безсмъртен подвиг, свобода, независимост и национално достойнство. Времето неизменно ще ни връща към този ден за да се докоснем до примера, който оставиха синовете на народа си. Великият поет и революционер Христо Ботев стана символ на тази велика борба за свобода. Затова всяка година 3-ти март ни връща и към неговия подвиг, и към неговата необикновена личност, към неговото дело – безсмъртно и неповторимо !"

 Тържеството продължи с богата литературно-музикална програма, в която взеха участие ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап. Основният акцент в програмата бе поетичният рецитал по стихове на известни поети, посветен на бележитата дата и патрона на училището.

Празникът продължи с изпълнения на талантливите певци и танцьори от училището, които създадоха много положителни емоции на публиката и с основание спечелиха техните аплодисменти.

Оценете
(5 гласа)
Super User

Понякога мечтите стават реалност...

Уеб сайт: www.glodjevo.com

Контакти

logosu

СУ ''Хр. Ботев'' България
гр.Глоджево
ул. Д.Благоев 38
тел./факс 0879852595

поща: info-1803005@edu.mon.bg

 

Популярни теми

Последни новини