Предколеден турнир по футбол

20 Дек 2017
Сборна група от 7, 8, 9 и 10 клас

Днес от 14:00 часа във физкултурния салон на СУ "Христо Ботев" град Глоджево се проведе традиционния предколеден турнир по футбол на малки врати за ученици.

Участие взеха отборите, които бяха разделени в следните възрастови групи: 5-ти срещу 6-ти клас и сборна група( 7, 8, 9 и 10 клас) срещу 12 клас. Срещите се играха с 2 полувремена по 15 минути, а отборите се състояха от по 5+1 състезателя.Футболен отбор на 5 клас

Жребият посочи на терена първи да излязат отборите на пети и шести клас. Те бяха посрещнати с мощни викове "Победа" и подкрепени с разноцветни плакати от своите съученици. Начало на срещата бе дадена от рефера - Мурад Камбешев.

След оспорвани минути падна и първия гол в мача в полза на отбора на шести клас, реализиран с технично изпълнение от Рашид Невгин. Последваха няколко голови положения за пети клас, вследствие на контраатака и поредица от финтове на Чънар Алпер, но добрата намеса на Джан Чъвгънов предотврати сигурно попадение във вратата. Последваха няколко добри положения и за двата отбора, но до попадение не се стигна. Така завърши първата част.

Футболен отбор на 6 клас

Втората част започна с видимо желание за изравнителен гол. Фикрет Ислямов (пети клас) намери пространство в наказателното поле и шутира, но ударът беше блокиран от защитника Берксан Узун (шести клас), който се хвърли по невероятен начин на шпагат. Нурай Чилхасан (пети клас) се измъкна покрай защитата с лекота и достигна до добра позиция пред вратата. Той ритна топката, опитвайки се да преодолее вратаря, но не успя, тъй като топката премина покрай дясната греда. Юктем Исмаил прати топката с премерен удар в противниковото поле, а Есер Белбер (шести клас) беше на правилното място в правилното време, нанасяйки удар с глава право в лявата страна на вратата, правейки резултата 2:0. Последваха още няколко опита за реализиране на гол и отказване на противника от съпротива. Рашид Невгин се опитва да отбележи, скачайки във въздуха близо до точката на дузпата и насочвайки топката надолу към центъра на вратата. Айча Орхан (пети клас) успя да спаси с лекота, попречвайки на топката да се оплете в мрежата. Следва контраатака - един от играчите на пети клас стига до топката, но според съдията - с цената на нарушение. Шести клас получава свободен удар на обещаваща дистанция. Следва центриране към Абил Сеферов (шести клас). Той успява да преодолее вратаря и нанесе точен удар в горния десен ъгъл. Следват поредица от голови положения за радост на публиката.

Съдията свири край на мача при резултат 8:0 за отбора на шести клас. Играчите на двата отбора взаимно се поздравиха за добрата игра на терена...

Футболен отбор на 12 клас

С голям интерес започна срещата при по-големите ученици, тъй като всички са възпитаници на спортен клуб "Футбол" с ръководител Мурад Камбешев. Очакваше се поредна голова фиеста в мача,  изпълнен с атрактивен и красив футбол.  Началото е дадено и играчите със сини екипи (сборна група) получават правото да изпълнят първия удар в двубоя. Първото полувреме започна току-що. Капитанът на синия отбор Ерен получава точен пас. Той се опитва да прехвърли топката над защитата, но вратарят Мехмед Абтиходжа успява да я улови. Отборът с червен екип (12 клас) започва постепенна атака. Добра комбинация от тяхна страна - играчите демонстрират способността си да задържат топката, подавайки я прецизно един на друг. Но финалния пас е пресечен от Адем Мехмедов. Следва бърза контраатака по лявото крило. 1' - Ерен сервира прецизен пас към Емир Шюкри, който се озовава на стрелкова позиция.  Гол! Топката е в долния ляв ъгъл и резултатът е 1:0. Вратарят на 12 клас демонстрира страхотен поглед с далечно подаване към Еркан Яшаров (12 клас), който хладнокръвно забива топката във вътрешната страна на лявата греда. 2' - Резултатът е изравнен - 1:1. Беркай Рамиз (12 клас) пропусна обещаваща възможност, опитвайки от границата на пеналта. 3' - Тунджай Сунай (сборна група) спря топката с класно спасяване. 4' - Тургай Юмергюве (12 клас) получава точен пас и отбелязва страхотен гол, след като намери мрежата с изчистен завършващ удар за 2:1. 5' - Ерен засича подаване в наказателното поле и бие в целта за 2:2. 6' -  Вели Йонуз успява да центрира точно в наказателното поле, но защитата Нелвин Сейдолски свърши перфектна работа, изчиствайки топката  и предотвратявайки опасността. 8' - Гол! Хюнер Мехмед печели битката, пращайки неспасяемо топката в левия ъгъл. 9' - Високо центриране от страна на Емре Белбер беше неуспешно, след като съперниковият вратар Емре Сюлейман изчиства бързо топката извън наказателното поле. 13' - Вели Йонуз демонстрира страхотна решителност, за да стигне до топката и да отправи удар в мрежата. 20' - Беркай Рамиз (12 клас) завършва атаката с лекота, правейки резултата 5:6. 

Поредно разиграване за отбора на сините. Топката е в краката на Хюнер Мехмед, който с едно докосване успява да намери своя съотборник Нелвин Сейдолски. Той успява да увлече защитата и с премерен пас праща топката към Адем Сейдолски. Топката е овладяна от него и с прецизен удар успява да преодолее вратаря. 

Мурад Камбешев подава последен сигнал за край на мача при резултат 8:5 за синия отбор...

Оценете
(16 гласа)
Super User

Понякога мечтите стават реалност...

Уеб сайт: www.glodjevo.com

Контакти

logosu

СУ ''Хр. Ботев'' България
гр.Глоджево
ул. Д.Благоев 38
тел./факс 0879852595

поща: info-1803005@edu.mon.bg

 

Популярни теми

Последни новини