5 октомври - Международен ден на учителя

05 Окт 2018
Снимка: © СУ “Христо Ботев“

 На 5 октомври честваме Международния ден на учителя!

На 5 октомври в България и още над 100 държави по света се отбелязва Денят на учителя. Идеята за това идва от състоялата се през 1966 г. в Париж Специална междуправителствена конференция за статута на учителите, в резултат на която е подписан документът „Препоръки, засягащи статуса на учителя“. По повод годишнина от приемането на препоръките, ЮНЕСКО предприема инициативата да наложи 5-ти октомври като международен ден на учителя и това става факт през 1994 г., когато Световният ден на учителя се отбелязва за първи път.

Учителската професия изисква редица качества като търпение и себеотдаване, поради което тя е смятана за призвание. В България учителите винаги са имали изключително сериозен принос за развитието на обществото. По времето на Възраждането те са сред пионерите, поставили основите на възстановяването на националното ни самосъзнание. Добрият учител е като истински подарък за учениците, защото в негово лице те не само могат да намерят човека, който ги учи на всичко, но и приятел, и дори семейство.

Затова нека на този ден да си спомним за всички учители в живота си и да им благодарим за търпението, което са проявили към нас, за знанията с които са ни дарили!

Честит празник на всички учители!

Оценете
(1 глас)
Super User

Понякога мечтите стават реалност...

Уеб сайт: www.glodjevo.com

Контакти

logosu

СУ ''Хр. Ботев'' България
гр.Глоджево
ул. Д.Благоев 38
тел./факс 0879852595

поща: info-1803005@edu.mon.bg

 

Популярни теми

Последни новини